Şizofren Nedir Tedavisi Nasıl Yapılır?

Ünlü profesör Benedict Morel tarafından bulunan şizofren psikolojik bir hastalıktır. Şizofren hakkında bugüne kadar yapılan birçok tanımlama mevcut. İnsanın beyninin farklı çalışması olarak açıklanabilir. Şizofreni hastalarının düşünüşlerinde, duyu algılamalarında ve davranışlarında önemli bozukluklar görülür. Kişiler arası ilişkilerden ve gerçeklerden uzaklaşarak kendi dünyalarında yaşarlar.

şizofren

şizofren

Bir beyin hastalığı olan şizofrenin temelinde halüsilasyonlar vardır ve bu hastalık en çok 18 ve 25 yaş arasındaki gençlerde görülür. Bu kişiler genellikle sessiz ve sakindirler ve bu şekilde çevreleri ile uyum sağlamaya çalışırlar.

Şizofren Hastalığında Tedavi Yöntemleri

Genetik ve kompleks bir hastalık olan şizofrenin tedavisi yapılabiliyor. Bu hastalığın tedavisinde çok yönlü yaklaşımlar daha uygun ve yararlı görülüyor. Hastalığın günlük tedavisinde antipsikotik ilaçlar kullanılır.

şizofren tedavisi

şizofren tedavisi

Bu antipsikotik ilaçların şizofrenide dopamin üzerinden etki ettiği düşünülüyor. Günlük alınan ilacın yanı sıra hastanın düzenli olarak psikoterapi yapması şizofren tedavisi için son derece önemlidir. Psikososyal yaklaşımlara da başvurulan bu hastalığın özellikle akut döneminde hastanede yatarak tedavi edilmesi gerekebilir.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir