Facebook, son haftalarda çok fazla şiddet içerikli videolara sahipti ve bugün CEO Mark Zuckerberg, bu videolar için raporlama, kaldırma ve cevap vermeyi amaçlayan gözden geçirme değişikliklerini açıkladı. Zuckerberg, “Daha fazla insana yatırım yapmanın yanı sıra topluluğumuzun güvence altına almak için daha iyi araçlar geliştiriyoruz” dedi.

facebook

facebook

Canlı videoyu izlemek, gerçek zamanlı olarak etkinliklerin ortaya çıkması nedeniyle Facebook için de bir sorun oluşturuyor. Şirket kullanıcıları arkadaşlarıyla ve takipçileriyle canlı deneyimler paylaşmaya teşvik etmek isterken, suç işleyen bazı kullanıcılar da kendilerine ve başkalarına zarar veren videolar yayınladı. Facebook, bu sorunları çözmek için maddi adımlar atıyor ve daha fazla değişiklik yapmaya hazırlanıyor.

Facebook Şiddet Videoları Operasyonu için 3000 Kişiyi İşe Aldı

Facebook’un bu konuda büyük bir adım atarak, dünya çapındaki operasyon ekibi için 3 bin çalışanı daha işe alıyor. Zaten çalışmış olan 4.500 kişiye katılacak yeni personel her hafta alınan milyonlarca raporu inceleyecek ve hızlı bir şekilde sorunları giderme sürecine girecek.

video

video

Operasyon ekibi, şiddet içeren videoların; nefret söylemi, kişisel saldırı ve çocuk istismarı gibi Facebook’un şartlarını ihlal eden içeriği ve raporlarını inceleyecek. Ekibin işinin bir kısmı, birilerinin kendisine zarar vermeye çalıştığı veya başkası yüzünden tehlikede olduğu durumlarda cevap vermek için sivil toplum kuruluşları ve kolluk kuvvetleriyle arabirimde bulunmak. Facebook’un grafik veya saldırgan içeriği kaldırma çabalarında teknoloji ayrıca önemli rol oynuyor ve uygunsuz olduğunda müdahale ediyor.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir