Çin Takviminin Özellikleri

Yüzyıllardır Çin’de kullanılan bir takvimdir. Bilimsel olarak kanıtlanmamış olsa bile, dünya’nın birçok yerinde ilgi ve merakla takip ediliyor. Özellikle cinsiyet belirlemede kullanılan Çin takvimi, bazı özel hesaplamalar ile bebeğin cinsiyetini tahmin ediyor.

Nasıl Hesaplanıyor?

Bebeklerin; hamile kalınan aylara göre cinsiyetinin belirlendiği bu takvim, 7 asır öncesinde bulunan ve Çinlilerin geleneksel burçlarına göre hesaplama yapan bir takvim türüdür. Hamile kalacak kişinin ya da bu takvimle hesap yapacak kişinin, mevcut yaşının iki yaş fazlası alınarak işleme başlanıyor.

çin takvimi

çin takvimi

Bu takvim yardımı ile hazırlanmış abaklara göre, bebeğin cinsiyetinin belirlenmesi için, mevcut aylar bulunuyor. Kişiler genelde bu aylara göre, planlama yapıyorlar.

çin takvimi burçları

çin takvimi burçları

Kesin bir geçerliliği olmamakla birlikte, büyük bir oranda gerçekleştiğini söyleyenler var. Anne adayının, hamile kalınan ay ile yaşının kesiştiği yerde yazan cinsiyet genelde bebeğin cinsiyeti olarak çıkabiliyor.

çin takvimi boğa burcu

çin takvimi boğa burcu

Doğal olarak Çinli astroloji uzmanları bu takvimin doğru ve net bir bilgi verdiğini savunuyorlar. Bu durumu burçlara bağlıyorlar. Türk kültüründe de burçların insanlar üzerinde doğrudan ve dolaylı bir etkisi olduğunu savunan kişiler oldu. Çin takviminin de bu esaslar üzerine kurulu olması aradaki benzerliği gösteriyor.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir