Hamilelikte Düşük Sebep ve Belirtileri

Çocuk sahibi olmak bazen planlı bazen de hiç beklenmedik bir zaman insanoğlunun başına gelen mucizevi bir olaydır. Hamilelik yumurtanın döllenmesiyle başlayan ve sağlıklı ilerlediği takdirde, bebeğin doğmasıyla son bulan bir süreçtir.

hamilelik düşük

hamilelik düşük

Bu sürecin sağlıklı olarak tamamlanamaması da mümkündür. Buna düşük ya da erken doğum denir. Düşük nedir, sebepleri nelerdir diye düşünen günümüz anne adayları artık daha bilinçli ve sürecin sağlıklı devam etmesi için hem teorik hem de pratik olarak gerekli adımları atmaya çalışıyor.

Düşük Oranı %15 Civarındadır

Hamileliğin başlamasından itibaren ilk 20 hafta içerisinde bebeğin, bütün ekleriyle beraber vücuttan dışarı atılması ile hamileliğin sonlanması düşük olarak adlandırılır. 20. haftadan sonra bebeğin vücut dışına çıkmasına da erken doğum denir. Hamileliklerde düşük oranı %15 civarındadır.

hamilelik düşük riski

hamilelik düşük riski

Başlıca sebepler olarak hamileliğin erken dönemde fark edilmemesi, baba ve anne adayının ilerlemiş yaşı, genetik ve fonksiyonel bozukluklar, rahimdeki yapısal bozukluklar sayılabilir. Genetik ve fonksiyonel bozukluk sonucu, yaşamaya elverişli olmayan bebek vücut tarafından reddedilerek hamilelik doğal yollarla sona erer.

Düşüğün Belirtisi Kanamadır

Hamileliğin 20. haftasına kadar yaşanan ağrılı kanamalar, düşüğün en önemli belirtisidir. Her kanama ağrılı olmayabilir veya her kanama düşük anlamına gelmez. Fakat hamilelik sürecinde yaşanan kanamalarda mutlaka doktora başvurmak gerekir.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir