Gebelik Testleri Nedir?

Gebelik testleri gebeliğin tespit edilmesi için üretilmiş ürünler olup iki çeşittir: Birincisi idrar testi, ikincisi ise kan testidir. Her iki test ile vücuttaki Beta HCG hormunu tespit edilmeye çalışılır. Her iki testin de adet gecikmesinde en az 4 gün sonra yapılması sağlıklı bilgi almak açısından önemlidir.

gebelik

gebelik

Hamilelik Testleri Nasıl Kullanılır?

İdrar testlerinde, idrardaki Beta HCG hormonu seviyesi tespit edilerek gebelik hakkında fikir verir. Eczanelerden rahatlıkla satın alınabilecek olan idrar testlerinin kullanım prosedürlerini dikkatli okumak gerekiyor. Her markanın küçük de olsa ayrı uygulama prosedürü olabilir. Buna rağmen genel olarak dikkat edilmesi gereken noktalar var. Öncelikle idrar kuru ve temiz bir kaba yapılmalı.

gebelik testi

gebelik testi

Gebelik testi düz bir zeminde olmalı. İdrarı teste damlatmak için paketin içinde idrarı damlatmaya yarayacak aparat çıkar. Bu aparat yardımıyla idrar, testin sadece damlatılması belirtilen noktaya damlatılmalı. 2 ila 5 dakika arasında sonuç okunabilir. Çift çizgi gebeliğin olduğunu, tek çizgi ise olmadığını ifade eder. Kan testleriyle ise verilen kan laboratuar ortamında incelenerek kandaki Beta HCG hormon seviyesi belirlenir. 0 ile 20 arasındaki değerlerde genellikle gebelik yoktur ama en az iki gün sonra testi tekrarlamakta fayda var.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir