Elmacık Kemikler İçin Makyaj

Dolgun elmacık kemikleri kadınların yüz ifadelerine güzellik  ve keskinlik katar. Her zaman herkesin elmacık kemikleri kendiliğinden belirgin olmaz. Birkaç makyaj tüyosuyla belirgin elmacık kemiklere kavuşabileceksiniz. Kesin çözüm olmasa dahi gün içinde belirgin elmacık kemiklerine sahip olacaksınız.

elmacık kemiği

elmacık kemiği

Elmacık Kemiklerinin Belirginleşmesi İçin Ne Yapmalı?

Elmacık kemiklerinin belirginleşmesi için gölgelendirme, aydınlatma ve renklendirmelerden yararlanılmalıdır. Öncelikle mat tonlarda bronzer, fondöten ya da pudranız olmalı. Bu mat tonlardaki gereçleri edindikten sonra bunlardan herhangi biri ile elmacık kemiğinin altındaki çizgi boyanır ve makyaj fırçasıyla iyice dağıtılır. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken şey uygulanan ürünün tüm yüze dağılmasını önlemektir. Sadece elmacık kemiğinin altında olmalı ve o kısımda dağıtılarak naturelleşmelidir.

makyajla elmacık kemiği

makyajla elmacık kemiği

Makyaj fırçasının kesik uçlu olması, elmacık kemiklerine sürülen fondöten ya da pudranın aşırı dağılmasını önleyecektir. Eğer kesik uçlu fırçanız yoksa herhangi bir makyaj fırçasının kenarına bastırabilir, fırçanın daha sivri olmasını sağlayabilirsiniz. Gölgelendirme sonrası elmacık kemiklerinin üzerine allık uygulanır. Allık elmacık kemiklerinden şakaklara doğru düzgünce uygulanır. Makyaj fırçasıyla gölgeleme yapılan yerler ile allık sürülen yerin kesiştiği nokta yumuşatılır. Allığınızı makyajınıza uygun tonlarda seçmeniz elmacık kemiklerinizi daha belirgin ve canlı gösterecektir. Allık uygulamasından sonra elmacık kemiklerinin üstüne yani göz altlarına aydınlatıcı sürülür ve yine bir fırça yardımıyla dağıtılır. Makyajınızın doğal olması için uygulanan tüm renklerin fırçalarla yumuşatılması gerekir.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir