Burun Estetiği Öncesi Sonrası

Tıbbi olarak rinoplasti olarak ifade edilen burun estetiğinde amaç, cilt tipini ve tüm yüz mimarisini göz önünde bulundurarak burna, hastanın istediği görünüm ve işlevselliği kazandırmaktır. Prosedürün kozmetik olarak birçok faydasından bahsedilebileceği gibi burun fonksiyonunu iyileştirmek, solunum problemlerini ortadan kaldırmak ve daha verimli uyku süreci elde etmek gibi tıbbi faydalarından da bahsedilebilir. Burun estetiği önce ve sonrası süreçler kıyaslandığında, hasta açısından pek çok açıdan değişikliklerin olduğu anlaşılmaktadır.

Burun Estetiği ile İlgili Gerçekler

Burun estetiği yaptıracak olan kişinin sigara içmemesi gerekmektedir. Bunun nedeni sigaranın solunum gücünü zayıflatması ve dolayısıyla doku hasarı riskini artırabilmesidir. Çocuklar ve gençlerde yüz büyümesi, zamanla burnun görünümünü ve işlevini etkileyebileceğinden; yarık damak gibi doğum kusuru olan pediatrik hastalar haricinde erişkinliğe ulaşmamış kişiler için burun estetiği önerilmez. İdeal olarak kızlar en az 15-16 yaşında, erkekler ise en az 17-18 yaşında olmalıdır.

Rinoplasti öncesinde cerrah, hastanın prosedürü, risklerini ve faydalarını tam olarak anladığından emin olmalıdır. Rinopilasti güvenli bir işlem olsa da ameliyatın deneyimli bir cerrah tarafından gerçekleştirilmesi önemlidir.

Rinoplasti alanında geliştirilen yeni teknolojiler kapsamında, hastalara burunlarının ameliyattan sonra nasıl görünebileceği ile ilgili tahmini görüntüler sunulmaktadır. 3D görüntüleme adı verilen bu teknoloji, hastaların ameliyata girme konusunda daha rahat hissetmelerine ve plastik cerrahi ekibin ameliyatın hedeflerini daha iyi anlatmasına yardımcı olabilir.

Burun Estetiği Sonrası İyileşme Süreci

Rinoplasti ayakta tedavi prosedürü olarak değerlendirilmektedir. Operasyonun süresi, prosedürün ne kadar karmaşık olduğuna ve planlanan görünüme göre 1 ila 2 saat sürebilmektedir. Genel anestezi altında uygulanan bu operasyon sonrası hasta evine gidebilir. Ameliyatı takiben burnun dış tarafı bantlanır ve gerektiği durumda burun çevresine atel desteği takılabilir. Atel, normal şartlar alında 5 ila 7 gün sonra çıkarılır. Bu süreçte şişlik ve morarma görülebilir fakat zaman içerisinde bu tür durumlar kendiliğinden ortadan kalkar.

Burun estetiği öncesi sonrası burnun görünümünden ziyade önemli olan yeni görünümün kalıcı olabilmesidir. Bunun için de cerrahın önerileri dikkate alınmalı ve özellikle uzun bir süre temas gerektiren sporlardan kaçınılmalıdır.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir