Kare Salon Nasıl Dekore Edilir?
Evi dekore ederken odaya her girişinizde aynı heyecanı duymanız ve orada vakit geçirmek istemenizi göz önünde bulundurmalısınız. Ne demişler? Güneş girmeyen eve doktor girer. Sağlığımız için gün içerisinde evinizin aldığı ışığı iyi kullanmak gerekir. Bunun için eşyaları doğru yerleştirmek oldukça önemli bir detaydır. Kare salon dekore ederken olabildiğince her boşluğu mantıklı bir şekilde kullanmak gerekir.
Kare Salon Dizaynında Dikkat Edilecekler
Eğer salonunuzun kapısı odanın ortasından açılıyor ise oturma alanını sol tarafa, yemek alanını sağ tarafa almanız işinizi kolaylaştıracaktır. Oturma takımlarınızı, güneş nereden vuruyorsa oraya doğru yerleştirmeniz salonunuzu olduğundan daha geniş gösterecektir. Kare salon, şekli itibari ile boğucu bir ortam oluşturmaya elverişli bir salon şeklidir. Bu boğuculuktan kurtulmak için perdenizi uzun seçmek salonunuzun şeklini oldukça uzun gösterecektir. İkili ya da üçlü koltukların dayanma kısımları yere yakın seçilmelidir. Salonun boyasının renginin açık renkte seçilmesi ve boya ile uyumlu renkte eşyaların seçilmesi salonunuzu diğer odalardan ön plana çıkaracaktır.
Bir Odak Noktası Oluşturun
Belirli bir mobilyayı odak noktası olarak belirledikten sonra diğer eşyaları seçmek kolaylaşacaktır.
Her Boşluğu Değerlendirin
Hem kitaplığa hem de televizyon sehpasına ihtiyacınız varsa özel tasarımlarla ya da kitaplığı mevcut bir televizyon sehpası alarak sorununuzu çözüp alandan tasarruf etmiş olursunuz.
Aman Halı Boyutuna Dikkat
Gereğinden fazla büyük bir halı ya da küçük bir halı seçmek oldukça yanlış bir seçim olacaktır. Kare salon kullanılıyorsa, salonun boyutu küçük olduğundan mobilyaların altına kadar giren halılardan vazgeçilmeli.
Salonlarda Yemek Alanı
Eğer salonun içerisinde yemek alanı bulunacaksa odayı bölmek gerekir. Odayı bölmek için en büyük koltuk takımını yemek masasının önüne koymak oldukça iş görecektir.
Işıktan Maksimum Fayda Sağlamak
Işıktan maksimum fayda sağlayarak odayı geniş göstermek için pencerelerin önü boş bırakılmalıdır.
Antavantaj Minimalizm Fikrini Benimseyenlerin
Minimalizm; az şey ile çok şey başarmak, ne için varsan onun için yaşa fikrinin benimsenmesidir. Her köşesini doldurmak için salona sürekli bir şey konumlandırmadan kaçınılır ise ve günlük hayatta” kullanılmadan duran” olarak adlandırılan kalabalık yapacak eşyalar kullanılmazsa salonunuz ilk halinden daha büyük gözükecektir.